Als je last hebt van oorpijn en je hebt een vakantie gepland, dan is het belangrijk dat je gaat kijken of dat het verstandig is om te vliegen. Wanneer het een ontsteking is kan het alleen maar erger worden in het vliegtuig en dat kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Daarom kun je beter voordat je gaat vliegen langs de huisarts gaan en laten kijken of het een ontsteking is. Als dit zo is, dan kan de arts je een advies geven om wel of niet te gaan vliegen. Het is van belang dat je het advies van de arts dan opvolgt. Als je twijfelt kun je maar beter met de arts overleggen wat de mogelijkheden zijn, als het een te groot risico is om te vliegen met oorpijn, dan kun je het maar beter niet doen. Het belangrijkste is dat je gezond op vakantie kunt gaan en met oorpijn is dat geen pretje. Vliegen wordt je dan zeer waarschijnlijk afgeraden!

Last van oorpijn bij het vliegen? Bestel hier speciale oordopjes!

Let op bij vliegen voor kinderen met oorpijn

Vliegen en oorpijn, geen prettige combinatie, maar kinderen kunnen het niet altijd direct aangeven waar zij last van hebben. Als de kinderen nog te jong zijn om te praten en ze grijpen naar de oren, dan kan dat een aanwijzing zijn voor oorpijn. Het kan ook zijn dat de kinderen er koorts bij hebben, dan is het tijd dat je gaat kijken hoe de kinderen de komende dagen zijn. Als zij hangerig worden is het aan te raden om toch even langs de arts te gaan zodat deze in de oren van de kinderen kan kijken en meteen kan beoordelen of dat er een ontsteking zit.

Op tijd naar de arts met oorpijn als je gaat vliegen

Wanneer je een vakantie in de planning hebt staan is het goed om van tevoren te kijken of je goed gezond bent. Als je oorpijn hebt, ga dan toch even langs de arts, het kan zijn dat het bij een verkoudheid hoort, maar het kan ook een ontsteking zijn. Wanneer dit laatste het geval is kan het zijn dat je er op tijd bij bent en met een antibioticakuur, die alles aan kan pakken en waardoor je alsnog kunt vliegen. Let er wel goed op dat je ook bij kinderen op tijd naar de arts gaat zodat je de oorpijn aan kunt pakken. Het is geen pretje om met oorpijn in het vliegtuig te stappen. Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn en kan het een groot risico zijn wanneer de ontsteking verder gaat. Daarom is het aan te raden dat je toch even naar de arts gaat wanneer iemand oorpijn heeft. De arts kan snel beoordelen of dat het om een ontsteking gaat of dat er bijv. alleen maar oorsmeer in de weg zit. Dit kan dan ook worden verwijderd wanneer het meer irritaties op gaat wekken.