Oorpijn bestrijden met slaolie

Oorpijn hebben is natuurlijk erg vervelend. Je wilt er zo snel mogelijk af. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om de oorpijn te verhelpen! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van slaolie als je oorpijn hebt?

Hoe je de slaolie gebruikt

Bij een buitenoorontsteking (een oorontsteking in de gehoorgang of in de oorschelp) kan het handig zijn om gebruik te maken van lauwwarme slaolie. Je oor kan namelijk teveel oorsmeer in de gehoorgang hebben zitten en de oorpijn kan worden gereduceerd door dit oorsmeer te verwijderen. Dit doe je door slaolie op te warmen tot het kookt. Nu zijn de eventuele bacteriën eruit en heb je dus schone olie. Vervolgens laat je het een beetje afkoelen tot het lauwwarm is. Deze slaolie giet je vervolgens in je oor. Let er wel op dat je niet teveel slaolie gebruikt, want dat is onrein voor je oren. Na een tijdje zal de pijn in je oren minder worden.

Last van oorpijn? Bestel Otalgan oordruppels voor directe verzachting. Bestel hier!

Meer over slaolie

Slaolie is eigenlijk een mengsel van verschillende plantaardige soorten olies. Er zijn verschillende soorten van de slaolie. Om het te maken wordt vaak een combinatie gebruikt van één van de volgende oliën: sojaolie, raapzaadolie, maïsolie en arachideolie. Waar het in feite om gaat is dat slaolie een plantaardig, natuurlijk middel is, dat ook een natuurlijk helende werking kan hebben op je gezondheid.

Heb je nog geen slaolie om je oorpijn tegen te gaan? Dan is het goed om te weten dat slaolie goedkoop te verkrijgen is. Je kunt het gewoon kopen in de supermarkt. In plastic flessen en in glazen flessen worden de verschillende soorten slaolie keurig verpakt.

Meer middelen tegen oorpijn

Slaolie is dus een goed middel om je oorpijn te verzachten. Er zijn echter meer manieren om je oorpijn te verminderen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het gebruik van paracetamol? Iedereen kent dit pijnverzachtende middel en het is dan ook aan te raden in dit geval. Het verhelpt je kwaal niet, maar het vermindert wel de oorpijn.

Naast slaolie en paracetamol zijn er ook andere manieren om je oorpijn tegen te gaan. Heb je bijvoorbeeld last van binnenoorpijn? Dit is oorpijn achter je trommelvlies? Dan wordt dat vaak veroorzaakt door slijmvlies in de buis van Eustachius, die je neus en oren verbindt. Omdat je verkouden of koortsig bent (geweest) ontstaat er een ophoping van slijm, waardoor bacteriën vrij spel hebben en er een vochtophoping voor je trommelvlies ontstaat. Dit doet dan ook pijn. Gebruik om dit te bestrijden een goede neusspray. Dit middel gaat je neusslijm tegen en zorgt dat de opstopping van vocht ophoudt.